Hopp til innholdet

Fredrikstad energi nett

Vindmøllemodell holdt opp til en vegg.

Det fen ønsker er å bidra til å skape en mer bærekraftig miljøbevisst energiproduksjon i Norge. Vi er ikke tilknyttet Fredrikstad Energi Nett, men vi følger med spenning på hva de gjør, slik som vi gjør med alle nettleverandørene i Norge. For at vi skal få et energinett i Norge som er basert på bærekraftig prinsipper må alle trekke i samme retning

Vindmølle til besvær eller glede

Det er mange ulike meninger om vindmøller i Norge. Ikke alle er like glad for disse store vite mastene med vinger på toppen. Det kanskje med rette. Det er ikke utelukkende positivt. Det produserer energi fra vind, noe som er bærekraftig og fornybart, men det har også noen negative sider.

Noe av det som er negativt er fotavtrykket det etterlater i landskapet. Det ser ikke spesielt fint ut med titalls vindmøller plassert midt i utsikten. En av de andre utfordringene er at fugler kan fly inn i sirkelen der vingene snurrer rundt. Dermed kan de bli truffet og død. Det er flere eksempler på at dette har skjedd.

Så hvorfor bruker vi det like vel?

Fredrikstad Energi Nett bygger ikke ut egne vindmøller men er med i et samarbeid som bygger ut disse. Grunnen til at vi bruker vindmøller er at de negative sidene fortsatt er så lave at de positive i stor grad veier opp. Dermed vil det vi tjener på å bruke vindmøller være verdt de få negative sidene.

Penger i krukker

Strom i hjemmet

Strom i hjemmet – finn ut hvordan du kan spare mer strøm. Finn også ut mer om hvordan du kan følge med på ditt eget strømforbruk over tid.

Vassdrag vann

Fredrikstad energi nett

Vi er ikke tilknyttet Fredrikstad energi nett, men ønsker å se på om vindmøller i større grad kan brukes Østfold og omegne

Strøm master

Skyhøye strømpriser

Skyhøye strømpriser opplever vi i perioder med lite regn og det betyr dermed at strømprisene kan variere stort i hele landet

En lysende lyspære

Fredrikstad energi nett

Fredrikstad energi nett – er utrolig gode på fornybar energi og har gode miljøtiltak! Hjelp miljøet ved å benytte deg av grønn strøm.

Vindmøllemodell holdt opp til en vegg.

Fredrikstad energi nett

Vi er ikke tilknyttet Fredrikstad Energi Nett, men vi ønsker å se på hvorvidt vindmøller kan være fornuftig i Østfold. Les mer her

Energi Norge i Fremtiden

Energi Norge i Fremtiden

Fornybar Energi Norge i fremtiden – Hva bør vi satse på, og hvordan kan vi kutte utslippene uten å rasere uberørte naturområder?