Hopp til innholdet

Energi Norge i Fremtiden

Energi Norge i Fremtiden

Det er mange former for energiproduksjon i Norge i dag, og med en stor mengde vannkraftverk er vi et av landene i Europa med størst andel fornybar energi. Men, hvordan vil Energi Norge være i fremtiden? Bør vi satse på å øke produksjonen av grønn energi, og selge den til mer forurensende land lenger sør i Europa?

Eller, bør vi bygge ut så lite som mulig, og ta vare på så mye vi kan av natur og dyreliv? I fremtiden vil nok Energi Norge i hovedsak være FEN, eller fornybar energi, men kjernekraft er også en mulighet.

FEN – Fornybar energi

Uansett om vi vil det eller ikke, så må verden i fremtiden satse på FEN. Fossile kilder til energi vil etterhvert bli brukt opp, siden kloden har begrensede mengder kull, olje og gass. Jo tidligere vi er i gang, jo lettere vil overgangen bli.

I Norge har vi i lang tid produsert hydroelektrisk kraft, hvor vannets kretsløp fra havet til fjellene blir utnyttet. Dette er en syklus som vil foregå så lenge et er mennesker på planeten, og det er derfor 100% fornybar energi.

Fornybar Energi Norge uten å ødelegge naturen

Å utnytte naturkreftene krever ofte mye utbygging, og tar mye plass. I fremtiden kan dette forandres ved å forbedre teknologien vi allerede har.

  • Vindmølleparker kan i fremtiden ta opp mindre plass
  • Bølgekraftverk langs kysten kan være nærmest usynlige
  • Solceller kan monteres på tak og vegger

Med både klima og natur i tankene

Det går an å ha to tanker i hodet samtidig. Debatten rundt fornybar energi Norge har i de siste årene handlet mye om vindmøller. Vindparker kan redusere utslippene våre, men de tar samtidig opp stor plass i forhold til energiproduksjonen.

Vi har selvfølgelig nok av plass i Norge, men det er mange som mener at naturen også trenger plass. I fremtiden bør vi se oss om etter fornybar energi som ikke ødelegger den lokale naturen. Ved å fokusere på å bevare kan vi ha en flott natur som også fremtidige generasjoner kan glede seg over.

Penger i krukker

Strom i hjemmet

Strom i hjemmet – finn ut hvordan du kan spare mer strøm. Finn også ut mer om hvordan du kan følge med på ditt eget strømforbruk over tid.

Vassdrag vann

Fredrikstad energi nett

Vi er ikke tilknyttet Fredrikstad energi nett, men ønsker å se på om vindmøller i større grad kan brukes Østfold og omegne

Strøm master

Skyhøye strømpriser

Skyhøye strømpriser opplever vi i perioder med lite regn og det betyr dermed at strømprisene kan variere stort i hele landet

En lysende lyspære

Fredrikstad energi nett

Fredrikstad energi nett – er utrolig gode på fornybar energi og har gode miljøtiltak! Hjelp miljøet ved å benytte deg av grønn strøm.

Vindmøllemodell holdt opp til en vegg.

Fredrikstad energi nett

Vi er ikke tilknyttet Fredrikstad Energi Nett, men vi ønsker å se på hvorvidt vindmøller kan være fornuftig i Østfold. Les mer her

Energi Norge i Fremtiden

Energi Norge i Fremtiden

Fornybar Energi Norge i fremtiden – Hva bør vi satse på, og hvordan kan vi kutte utslippene uten å rasere uberørte naturområder?